Höstsallad med smörstekta kantareller och gulbetor, rostade valnötter samt färskostkräm med smak av citron och pepparrot

IMG_5535.JPG

4 personer

 

400 g färska kantareller

200 g gulbetor

80 g rostade valnötter ( 170 grader i ugn ca 8-10 min)

150 g färskost

4 msk citronsaft

1 msk riven pepparrot

1-2 msk smör

40g mixsallad

salt

bröd

  1. Koka gulbetorna med skalet på i saltat vatten, tills att dom är mjuka. Skala dom sedan under rinnande kallt vatten, skär ner i sockerbitsstora bitar.
  2. Stek svampen i en ”torr” panna när all väska har kokat in i svampen tillsätt 2 msk smör och stek tills att svampen är krispig. Smaka av med salt.
  3. Blanda ihop färskosten med 1 msk riven pepparrot samt 2 msk citronsaft, smaka av med salt.
  4. Spritsa alt dra ut färskosten på en tallrik, placera sallad ovanpå samt dom övriga ingredienser serveras med ett gott bröd.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *